Method header
Method 1

Mnogi od nas sanjaju o odlasku u drugu zemlju i poznavanju stranog jezika na nivou održavanja tečne konverzacije s izvornim govoricima. Nažalost, nerijetki su slučajevi učenika koji godinama uče strani jezik, a u trenutku kad bi stečeno znanje trebali upotrijebiti, shvate da sati utrošeni u usvajanje gramatičkih cjelina u govoru ipak ne daju priželjkivane rezultate. Nakon dugogodišnjeg rada s polaznicima svih stupnjeva, profesori Polyglotte Institutea žele Vam dokazati da se strani jezik može govoriti od najnižeg stupnja i da Vam nastava jezika može postati jednim od najdražih dijelova tjedna.

Metoda Polyglotte Institutea zasniva se na najnovijim ostvarenjima kognitivne lingvistike i spoznajama suvremene glotodidaktike u kombinaciji s najnovijim tehnološkim mogućnostima. U praktičnom smislu to znači da naš tim profesora koristi resurse koje nude nove tehnologije i internet u području suvremene nastave stranih jezika. Uz pomoć novih platformi za videokonferencije osmislili smo interaktivnu nastavu u kojoj sudjelujete na jednak način kao da se nalazite u fizičkoj učionici. Profesor vodi sat i usmjerava vas tijekom nastave na usvajanje novog gradiva primjerenog vašem stupnju znanja, baš kao da se nalazite u klasičnoj školi stranih jezika. U konačnici, naša metoda omogućuje vam učenje na daljinu bez dodatnih troškova novca i vremena, uz stalnu podršku profesora i obilje aktualnih nastavnih materijala.

Method 2

Da ne bude zabune, gore spomenuta 'klasična škola stranih jezika' odnosi se isključivo na fizičko mjesto, budući da je naš pristup poduci stranih jezika sve samo ne klasičan. Tečaj jezika u Polyglotte Instituteu posve je personaliziran i prilagođen individualnim potrebama polaznika. Svaki profesor našeg tima na temelju obrasca koji učenik ispunjava prije početka nastave i povratnih informacija dobivenih tijekom samog tečaja ima uvid u područja koja ga zanimaju i koja čine osnovni dio njegove svakodnevne komunikacije. Zahvaljujući tomu, veći dio nastave temelji se upravo na konceptima koji će polazniku tečaja biti korisni u svakodnevnome životu. Teme koje obrađujemo aktualne su, zanimljive i potiču polaznike na diskusiju, kao i na razvoj gramatičkih i konverzacijskih vještina. Cilj je svakog sata smanjiti sudjelovanje profesora te samim time razbiti zastarjelu viziju predavača kao izvora znanja koje polaznik upija učeći napamet. Umjesto toga, u središte nastave postavlja se polaznik, kojega se od samog početka potiče razmišljati na stranome jeziku. Rezultat takva pristupa ovladavanje je tečnošću jezika na što prirodniji način i u što kraćem vremenskom roku.

Method 3

Za razliku od klasičnih CD-a za učenje jezika, naš je tečaj posve aktivan, s naglaskom na primjeni znanja u govoru i pismu. Profesor prati individualan napredak svakog polaznika, vodi računa o točnosti u njegovu usmenom i pisanom izražavanju te se brine da on svakim nastavnim satom osjeti napredak. Polaznicima se u slobodno vrijeme zadaju zanimljive zadaće kojima će naučeno gradivo ponoviti, a od profesora neprestano dobivaju povratnu informaciju o napretku i elementima na kojima bi se još moglo poraditi.

U sklopu naše bogate ponude polaznici će također imati priliku sudjelovati na mnogobrojnim radionicama pod organizacijom stranih profesora i izvornih govornika. Na taj će način iz prve ruke steći uvid u kulturu jezika koji uče, osvijestiti pravilan izgovor i intonaciju ili pak usvojiti specifičan vokabular vezan uz različita polja zanimanja, ali i dobiti jedinstvenu priliku proširiti znanje usvojeno tijekom klasičnih stupnjeva prema CEF standardu.

Naravno, naša ponuda neće zaobići ni sve one koji žude za učenjem stranih jezika na inventivan i učinkovit način, ali još nisu spremni upustiti se u čari suvremene tehnologije ili ih mogućnosti u tome sprječavaju. Takve ćemo polaznike rado ugostiti u našim učionicama u strogom centru Zagreba s jednakim žarom i entuzijazmom, kao i samom kvalitetom nastave.

Method 4