Loreta header
Profesori menu title

Studirala španjolski jezik i književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Universidad Autónoma u Madridu. Diplomirala na temi novih tehnologija u glotodidaktici.

Doktorandica Odsjeka za povijest umjetnosti pri Katedri za modernu i suvremenu umjetnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Završila dodatne lingvističke edukacije za profesore španjolske filologije na Universidad Autónoma u Madridu, u centru Enforex u Madridu, u centru Eureka i ISLA u Salamanci i Accesorias universitarias u Monterreyu (Meksiko). Prisustvovala mnogobrojnim seminarima i metodičkim radionicama španjolskih izdavačkih kuća Edelsa, Edinumen i Editorial SM.

Živjela i radila više godina na španjolskom govornom području (Madrid, Ibiza-Španjolska, Monterrey- Meksiko).

Ima deset godina iskustva u nastavi španjolskog jezika, poduci od A1 do C1 stupnja te pripremama za međunarodne DELE certifikate, postdiplomske studije u Španjolskoj i program razmjene Erasmus.

Iskusna u pisanom i konsekutivnom prevođenju općeg i poslovnog španjolskog jezika (pravo, ekonomija, građevina, turizam, keramika).

Višegodišnji voditelj direkcije španjolske tvrtke Grupo Machin d.o.o. u Zagrebu.

Piše edukativni blog www.alpiedelaletra.net za profesore španjolskoga kao stranog jezika, gdje objavljuje vlastite kreativne materijale za nastavu.

Piše kritike i recenzije izložbi i monografija umjetnika za časopise Vijenac i Kontura, te surađuje na mnogobrojnim umjetničkim projektima pri kulturnim institucijama u Zagrebu

Dizajnerica brenda Loré inspiriranog hispanoameričkim etnografskim i kulturnim nasljeđem.

Experiences
Lucija

Lucija

mag. Znanosti o okolišu

Moje učenje španjolskog s Loretom je počelo kao „samo par sati dok ne uhvatim gradivo da se priključim grupi“. Par sati se pretvorilo u dugih 7 godina u kojima sam uživala u svim prednostima „jedan na jedan“ učenja jezika. S Loretom je sat španjolskog uvijek zabavan i interaktivan jer uz gradivo iz udžbenika uvijek pripremi i hrpu materijala iz drugih knjiga, časopisa, pjesama…gledamo filmove, razne priloge s youtube-a i igramo igre (budući da je ovisnik o Algoritmu na raspolaganju ima puuuuuno materijala :).

Također, što je vrlo važno, materijali koje priprema su uvijek prilagođeni interesima učenika, u njih se mogu uživjeti i o njima kvalitetno razgovarati. To me dovodi do još jednog velikog plusa Loretinih satova – uz obaveznu gramatiku i vokabular, jako puno razgovaramo, što je vrlo važno za samopouzdanje u stvarnim situacijama u kojima treba koristiti jezik. I svakako treba spomenuti još jednu prednost individualnih satova a to su fleksibilni termini.

Mislim da ne bi svatko pristao držati nastavu u nedjelju u 9 ujutro, ali ako su moje obveze dopuštale samo taj termin, Loreti to nikada nije predstavljalo problem.Kroz ovih sedam godina satovi španjolskog su mi postali jedan od najdražih dijelova tjedna, prekrasan spoj učenja i jutarnje kavice s prijateljicom (često je tu bilo i kolača :), te bih svakome toplo preporučila Loretu kao profesoricu španjolskog jezika.