Mia header
Profesori menu title

Magistra edukacije španjolskog jezika i književnosti i rusistike. Završila studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Obranila diplomske radnje na oba studija s temama: 'Ludička komponenta nastave španjolskog jezika' i 'Koncept mršavosti i debljine u frazemima ruskog i hrvatskog jezika'.

Dobitnica nagrada FFZG-a za najbolju studenticu ruskog i španjolskog jezika i književnosti i plakete Josip Badalić za najbolju studenticu rusistike. Radila kao predavač na Katedri za ruski jezik Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ima dugogodišnje iskustvo u tečajnoj nastavi (španjolski i ruski, A1 – C1), pripremama polaznika za međunarodne certifikate DELE i polaganje stručnih ispita na stranom govornom području.

Zaposlena kao lektorica na Odsjeku za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Sudjelovala na seminarima i metodičkim radionicama španjolske izdavačke kuće Edelsa. Službeni konsekutivni prevoditelj na konferencijama u Moskvi, Uljanovsku, Tveri, Čeboksariju i Zagrebu u organizaciji ruskog Ministarstva obrazovanja. Dugogodišnji prevoditelj televizijskog sadržaja.

Prevodila projekte, molbe, životopise i tekstove poslovne tematike sa stranog jezika i na strani jezik. Radila kao osobni pratitelj za ruski jezik. Suradnik na rusko-hrvatskom/hrvatsko-ruskom rječniku izdavačke kuće Alfa.

Experiences
Emilijadamic

Emilija

magistra računarstva

Čak i nakon najnapornijeg i najtežeg dana, sat španjolskog kod profesorice Mije uvijek mi navuče osmijeh na lice. Odlazak na španjolski za mene je terapija. Količina Mijinog entuzijazma, volje, energije i predanosti nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Mia ima beskonačno mnogo ideja i načina na koje nas kroz igru i zabavu poduči svim tajnama jezika. Ova mlada profesorica ima memoriju kojom se rijetko tko može pohvaliti - za svaku novu riječ zna na kojem satu i u kojem tekstu smo ju učili te što smo uz tu riječ komentirali. Ono što najviše cijenim kod Mije je što poslu pristupa s ljubavlju, što se može osjetiti kroz doslovno svaki njezin papir s materijalima, koji je izrezan u posebnim oblicima i bojama kako bi nam učenje bilo još lakše. Kada bi svaki profesor bio predan i strastven poput Mije, edukacija bi za učenike prestala biti opterećenje, a postala pravi užitak.