Mladen header
Profesori menu title

Studirao germanistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomski rad iz područja kognitivne lingvistike.

Redovito se usavršavao na stručnim seminarima u zemlji i inozemstvu te sudjelovao na predavanjima i radionicama izdavačke kuće Hueber i Goethe-Instituta.

Dugogodišnje iskustvo u nastavi njemačkog jezika na razinama A1 do C1, u poučavanju poslovnog jezika, pripremanju za certificirane ispite te studij na njemačkom govornom području.

Uz rad u nastavi aktivno prevodi, prije svega u području građevine, ekonomije i turizma.

Experiences
Ivanamladen

Ivana

mag. oec.

Učenje njemačkog jezika započelo je na inicijativu mog tate. Prvi susret bio je u srednjoj školi. Prepuna učionica, nezainteresiranost, a ponajprije loša predavanja i profesor koji nije znao prenijeti znanje i biti donekle zanimljiv učinili su me mrziteljicom njemačkog jezika...

Nekoliko godina kasnije na posljednjoj godini fakulteta shvatila sam da mi svakako treba njemački kako bih bila što konkurentnija na tržištu rada pa sam odlučila vidjeti ima li ipak nade za mene. Onda sam shvatila da sve što mi je trebalo jeste osoba koja je sposobna ne samo naučiti me jezik, već i prenijeti ljubav prema njemu.

Upravo ta osoba je bio Mladen. S obzirom da je uvriježeno mišljenje da je njemački težak jezik, prvo i osnovno kod Mladena jest opuštanje i davanje do znanja da je njemački vrlo logičan, a ponajprije zanimljiv i da ima puno poveznica s drugim jezicima. Svidio mi se način objašnjavanja, sustavno ponavljanje i praktična primjena gramatike i vokabulara te upoznavanje naroda, povijesti i kulture kroz učenje jezika. Ono što mi se najviše svidjelo jest da nije bilo sata u kojem nije bilo iskrenog smijeha. Tako se pokazalo da je učenje njemačkog zabavno, interesantno i svakako korisno...

Uz pravog profesora, kao što je Mladen, moguće je od mrziteljice dobiti ljubiteljicu njemačkog jezika.