O metodi

Mnogi od nas sanjaju o egzotičnim putovanjima i istraživanju novih zemalja koje smo dosad gledali samo na fotografijama. Sve je više mladih ljudi koji ulažu u svoje obrazovanje te se vrlo često odlučuju na nastavak studija ili usavršavanje u inozemstvu. Neki razmišljaju i o početku novog životnog poglavlja u nekoj drugoj zemlji. U kojoj god situaciju bili, želimo poznavati strani jezik kako bismo nesmetano mogli voditi razgovor s izvornim govornicima.

Nažalost, neki učenici koji godinama uče strani jezik u trenutku kad bi stečeno znanje trebali i praktično primijeniti često shvate da sati utrošeni u usvajanje gramatičkih cjelina u govoru ipak ne daju priželjkivane rezultate. U Polyglotte Instituteu rade profesori s dugogodišnjim iskustvom u radu s polaznicima svih stupnjeva i znamo da se strani jezik zaista može govoriti od najnižeg stupnja, a i da vam nastava može postati omiljeni dio tjedna. Zato su svi naši tečajevi u srži konverzacijski – s vama otpočetka govorimo na stranom jeziku. Također, s pomoću platformi za videokonferencije osmislili smo interaktivnu nastavu u kojoj sudjelujete baš kao da ste u učionici.

Metoda Polyglotte Institutea zasniva se na najnovijim ostvarenjima kognitivne lingvistike i spoznajama suvremene glotodidaktike u kombinaciji s najboljim međunarodnim udžbenicima i najnovijim tehnološkim mogućnostima. U praktičnom smislu to znači da se naš tim profesora koristi resursima koje nude nove tehnologije i primjenjuje ih u suvremenoj nastavi stranih jezika. U sklopu naše šarolike ponude polaznici će također imati priliku sudjelovati na brojnim radionicama u organizaciji stranih profesora i izvornih govornika. Na taj će način iz prve ruke steći uvid u kulturu jezika koji uče, osvijestiti pravilan izgovor i intonaciju ili pak usvojiti specifičan vokabular vezan za različita polja zanimanja, ali i dobiti jedinstvenu priliku proširiti znanje usvojeno tijekom klasičnih stupnjeva prema CEF standardu.

Interaktivna i zabavna nastava

Da bismo vam pružili ono najbolje, najprije ulažemo u stručno usavršavanje tima. Osim što imaju dugogodišnje iskustvo u poučavanju stranih jezika, naši profesori svoje su usavršavanje nakon završenih studija nastavili na konferencijama i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima se redovito upoznaju s novim metodama u učenju i poučavanju. Jednako kako se s vremenom mijenjaju potrebe tržišta rada te naše potrebe i navike, tako se i prilagođavaju načini učenja stranih jezika, a kako svi mi imamo različite ciljeve i učimo na različite načine, u Polyglotte Instituteu nismo se odlučili za samo jednu metodu, već smo iz cijelog niza uzeli ono najbolje i na jedinstven ih način spojili u cjelinu kako bismo vam pružili najbolju uslugu i doveli vas do najboljih rezultata. Upravo je zato tečaj stranog jezika u Polyglotte Instituteu prilagođen individualnim potrebama svakog polaznika čak i kada pohađate grupnu nastavu.

Brzo učenje stranih jezika

Svaki naš profesor na temelju upitnika koji polaznik ispunjava prije početka nastave te povratnih informacija dobivenih tijekom samog tečaja ima uvid u područja koja ga zanimaju i koja čine osnovni dio njegove svakodnevne komunikacije. U skladu s tim veći dio nastave temelji se upravo na konceptima koji će svakom polazniku tečaja biti korisni u svakodnevnom životu. Teme koje pored udžbenika dodatno uvodimo u programe aktualne su i raznovrsne te potiču polaznike na raspravu, kao i na razvoj jezičnih struktura i konverzacijskih vještina primjerenih polaznikovoj razini. S vremenom profesor sve više postaje moderator, koji usmjerava, a u središte se postavlja polaznik tečaja, kojeg se od samog početka potiče na razmišljanje i komunikaciju na stranom jeziku. Rezultat takvog pristupa jest usvajanje jezika na što prirodniji način i u što kraćem roku. Da bi rezultat bio još bolji, svaki polaznik od profesora redovito dobiva povratnu informaciju o ostvarenom napretku i elementima koji se još trebaju doraditi.

Online tečaj stranih jezika

Naša ponuda, naravno, ne zaobilazi ni sve one koji žele učiti strani jezik, ali ne žive u Zagrebu ili iz bilo kojeg razloga ne mogu pohađati klasični tečaj u prostorijama škole. Za te polaznike imamo program po kojem smo prepoznatljivi od samog početka – online tečaj stranih jezika.

Da ne bi bilo zabune, online tečajevi nisu snimke koje polaznik prati na svom računalu, već je riječ o grupnoj ili individualnoj interaktivnoj nastavi u kojoj svaki polaznik pod izravnim vodstvom profesora sudjeluje jednako aktivno kao i na klasičnom tečaju u školi. Jedina je razlika u tome što na nastavu ne dolazite u školu, već učite s pomoću resursa koje nam nude nove tehnologije i internet te platforme za videokonferenciju.

Na ovaj smo vam način omogućili da jezik učite na daljinu, ali jednako kvalitetno, i to štedeći vrijeme i novac.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Opširnije.