O školi

 

 

Polyglotte Institute škola stranih jezika vrlo je brzo nakon osnivanja 2013. godine postao jednom od vodećih škola stranih jezika u Hrvatskoj, a taj predznak najboljih priskrbili ste nam upravi vi, naši dragi učenici, i na tome vam ovim putem od srca zahvaljujemo!

Sve je počelo kada je grupa prijatelja – a imali smo sreću da smo bili i kolege – koje je na jednak način povezivala ljubav prema jezicima, odlučila iskoristiti svoje već dugogodišnje radno iskustvo, stečena znanja, nove ideje i entuzijazam te ponuditi nešto drukčije, nešto stvarno dobro.

Svjesni važnosti cjeloživotnog školovanja i usavršavanja, koje u našoj školi stranih jezika u najboljem mogućem obliku želimo pružiti i vama, neprekidno ulažemo u usavršavanje stručnog tima. Prateći nove trendove u učenju i poučavanju predstavljane na konferencijama i seminarima u Hrvatskoj te u inozemstvu, naši profesori uzimaju ono najbolje iz različitih metoda rada i spajaju u jednu novu jedinstvenu cjelinu koja će i nas i vas dovesti do najboljih rezultata.

Rezultat toga jest da mi danas svoj posao volimo još više i radimo ga još bolje, a naši su učenici, kako slogan Polyglotte Institutea kaže, zbilja najbolji učenici, što i potvrđuju njihovi rezultati i nagrade koje osvajaju na natjecanjima iz stranih jezika, napredovanje u poslovnoj karijeri, uspješan studij u inozemstvu ili čak početak novog života u nekoj novoj zemlji.

Slažemo se da je sadržaj važniji, ali važna je i forma. Zato smo uz kvalitetu nastave polaznicima odlučili osigurati i najbolje uvjete rada u suvremenom i drukčijem prostoru. Tako je s pomoću dizajnera interijera i umjetnika u strogom centru Zagreba nastala jedna skroz „pomaknuta“ škola.

Naša je misija od samog početka bila učiniti kvalitetu pristupačnom svima koji žele naučiti neki strani jezik. Za sve one koji ne žive u Zagrebu, nalaze se čak izvan Hrvatske ili jednostavno žele uštedjeti vrijeme i novac osmislili smo online tečaj stranih jezika. Online tečajevi isti su kao i klasični tečajevi koji se održavaju u prostorijama škole. Riječ je o interaktivnoj nastavi u kojoj polaznik uz neposredno vodstvo profesora aktivno sudjeluje, bilo da je riječ o individualnom ili grupnom tečaju. Jedina je razlika u tome što na nastavi više niste u učionici, već je pratite u udobnosti svog doma, iz ureda ili možda s neke egzotične plaže. Izgovori kao „Danas ne stignem… Ružno je vrijeme… Gužva je u prometu“ sada više ne prolaze!

Nastava i učenici

1 2
3
1 2
3

Što kažu naši učenici?

Anamarija Z.

engleski jezik

01

“Zbog ljubaznosti profesorice i ugodnog ambijenta, u Polyglotteu se osjećam kao da sam kod kuće, pri čemu radim na sebi učeći novi strani jezik uz Vašu pomoć.”

Pogledaj video

Tijekom svakog tečaja naš stručni tim nastoji polaznika obučiti korisnim znanjima živog jezika u pisanom, a poglavito usmenom obliku, uzimajući u obzir leksičku, gramatičku, funkcionalnu, fonološku, ali i sociolingvističku kompetenciju. Imajući u vidu kulturološke posebitosti svakoga od ponuđenih jezika, naši će tečajevi biti pomno strukturirani i prilagođeni istima.

Na taj ste način preventivno spašeni od neugodnosti kad Nijemcu zakasnite na sastanak ili šoka kad Vas Španjolac pri prvom susretu poljubi, a o Talijanima da i ne govorimo.

U konačnici, Polyglotte Institute mjesto je na kojemu možete spojiti ugodno, ne samo s korisnim, nego i neophodnim. To je oaza Vaših novih, nužnih i zabavnih saznanja. To je prilika za koju bismo i mi sami u svoje vrijeme bili dali sve. Naposljetku, to je ishodišna točka Vaših budućih uspjeha koje Vam naš tim od srca želi!

Jezik i filantropija

jezik i filantropija

Pojedina društva i narodi njeguju filantropske vrijednosti te na taj način ukazuju na potrebu da se brinemo jedni za druge.

Naša ekipa uvijek je spremna uvoditi novine, a sad smo odlučili naučiti više o filantropiji i to primjenjivati u svakodnevnom radu s vama. Svjesni činjenice da filantropijom obogaćujemo i mijenjamo svoj kvart, grad, kulturu, ali i sebe same, posljednjih godinu i pol posvetili smo upravo razvoju autentičnog Polyglotteovog filantropskog modela. Istražili smo kako najbolje iskoristiti vlastita znanja i vještine te na taj način pridonijeti rastu zajednice. Model je nastao u suradnji s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah kroz projekt „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“, koji je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od Ureda za udruge Vlade RH. Tako ćete ubrzo imati priliku dobiti besplatan tečaj te saznati kako
volontirati u drugim zemljama uz učenje jezika.