Znaš dobro španjolski jezik… jesi li čuo/la za FPELE?

Jeste li znali da se bez obzira jeste li profesori španjolskog jezika možete položiti formaciju za profesore uz certifikat koji vrijedi u cijelom svijetu te s njim možete podučavati španjolski jezik kao da ste diplomirani profesor španjolskog jezika? Certifikat se zove FPELE i održavanje provodi International House na različitim lokacijama diljem Španjolske uz posjedovanje DELE C1 internacionalnog certifikata o znanju jezika.

Kao profesorica i suvlasnica Polyglotte Institutea dugo sam zainteresirana za provođenje tečajeva u suradnji s International House Barcelona te sam u sklopu europskog programa za mobilnost Agencije za mobilnost i programa Europske unije pohađala dio tečaja namjenjenog filolozima s već formiranim profesorskim zvanjem i iskustvom u vremenskom trajanju od dva tjedna. Ako pak nemate profesorsku diplomu obuka će trajati četri tjedna te ćete nakon nje polagati internacionalni certifikat FPELE.  Škole koje takvu formaciju nude su International House centri u Barceloni, Madridu  i Malagi, ali ako ste voljni potegnuti dalje postoje i International House centri u više južnoameričkih država. Također u trenutku pandemije, tečaj se i dalje održava online te je omogućeno virtualno polaganje certifikata.

Ovaj tečaj pružit će vam teorijsku bazu i potrebnu praksu kako bi podučavali španjolski jezik uz tehnike i iskustva koja možete primijeniti na budućem poslu vezanom uz poučavanje jezika. Također, certifikat vrijedi u cijelom svijetu stoga je dobar dodatak postojećoj diplomi hispanista. U 120 sati praktične nastave naučit ćete suvremene metodičke tehnike planiranja i održavanja nastave španjolskog kao stranog jezika, analizu didaktičkih materijala, tehnika i komunikacijskih aktivnosti pri poduci jezika, grupnoj dinamici, izradi ludičkih sadržaja za nastavu te razmijeniti iskustva s kolegama iz različitih zemalja.

Bio je to tečaj i usavršavanje u kojem sam uživala jer sam produbila profesorsko  znanje, razgovarala o mogućnostima buduće suradnje s centrom te dobila priliku dogovoriti suradnju na izdavanju metodičkih priručnika s kolegama iz Barcelone. Agencija za mobilnost i programe EU omogućila mi je širenje mogućnosti rada, kao i poboljšanja kvalitete tečaja za polaznike Polyglotte Institutea te je divno da se možemo prijaviti za široke programe usavršavanja ili pak job shadowinga koje će sigurno doprinijeti našim postojećim vještinama. Kako je situacija zbog pandemije s prijavama i provedbama odgođena stignete se na vrijeme pripremiti te zatražiti jedan od programa koji odgovaraju vašem opisu rada, a ako ste u prilici otići na jedan od tečajeva formacije International House, svakako vam ga preporučujem.

          

Potpora Europske komisije proizvodnji ove publikacije ne predstavlja potporu sadržaju koji odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za uporabu sadržajnih informacija.

10/05/2020
Loreta