Engleski jezik

1. ZAŠTO UČITI ENGLESKI JEZIK

Mislim, trebamo li ovdje uopće išta napisati? Čak i ako izuzmemo činjenicu da je engleski jezik službeni jezik u gotovo 60 svjetskih država, on je i lingua franca – jezik čiji neizvorni govornici brojčano višestruko premašuju izvorne govornike. Njih je gotovo 750 milijuna. To je jezik na kojem npr. Indonežani komuniciraju s Nijemcima, Hrvati s Kongoancima i slobodno nastavite niz. Engleski je jezik Interneta, medija, znanosti – omjer znanstvenih tekstova na engleskom jeziku i ostalim jezicima je 40:1. Zaključak se nameće sam po sebi.

Nećemo lagati, engleski jezik strahovito je bogat vokabularom, spremno prihvaća riječi iz drugih jezika i lako ih inkorporira. Također, ima prilično kompleksnu sintaksu. No, ništa vas to ne treba obeshrabriti jer toliko je olakotnih okolnosti – nema padeža (možemo slobodno zanemariti saksonski genitiv), uvijek se možete osloniti na red riječi, a vokabular vam se nudi na svakom uglu, samo pogledajte u svoj pametni telefon ili uključite TV. Engleski je čista pozitiva – najčešće korišteni pridjev je good.

2. TEČAJEVI ENGLESKOG JEZIKA UŽIVO

Bilo da upisujete početni stupanj engleskog jezika ili već imate predznanje (što je vjerojatnija opcija), potrudit ćemo se pronaći optimalnu grupu za Vas. Nastava je osmišljena tako da Vas od prvog sata uvodimo u govor, ali i kulturu engleskog govornog područja. Za Vas smo odabrali najbolje udžbenike svjetskih izdavačkh kuća, ali koristimo i vlastite autorske materijale koje redovno osmišljavamo. Nismo zanemarili ni okruženje u kojem zajedno učimo tako da smo se potrudili stvoriti prostor koji će biti pomalo drukčiji, ali ugodan svima koji u njemu borave. Polyglotte Institute nije samo škola stranih jezika, već i mjesto gdje se susreću divni ljudi i sklapaju divna prijateljstva. Naposljetku, u sve možete uklopiti i tjelovježbu tako što ćete se došetati do škole pa će vam i kičma biti zahvalna, a ne samo mozak.

3. TEČAJEVI ENGLESKOG JEZIKA ONLINE

Za slučaj da vam dolazak u školu nije opcija, opet ste na pravom mjestu. Polyglotte Institute prva je škola stranih jezika u Hrvatskoj koja je online tečajeve uvela još 2013. godine, što nas čini vodećima u online poduci stranih jezika. Naši profesori educirani su za rad na različitim jezičnim platformama kojima će uvesti jednu posve novu dimenziju u odnosu na rad i učenje u klasičnoj nastavi. Online poduka omogućuje Vam učenje engleskog jezika neovisno o tome gdje se trenutno nalazite. Dakle, možete biti gdje god želite, samo vam treba dobra internetska veza. I usput ste uštedjeli vrijeme jer niste šetali do škole niti tražili parking. Pristup profesora i odnos s učenicima jednak je onom u učionici. Online nastava engleskog jezika interaktivna je nastava u kojoj aktivno sudjelujete zajedno s ostalim učenicima uz vodstvo svog profesora.

4. INDIVIDUALNA PODUKA IZ ENGLESKOG JEZIKA

Iako se trudimo svakom polazniku koji pohađa grupni tečaj engleskog jezika pristupiti individualno i u opći program integrirati materijale koji će odgovarati specifičnim potrebama svakoga, kod individualne poduke plan i program se u cijelosti izrađuju prema Vašim potrebama. Nastavu organiziramo tako da u što kraćem roku dođete do željenog cilja. Pa, ako, recimo, učite engleski zbog odlaska na Erasmus ili se želite u Irskoj zaposliti kao programer, ne samo da Vas učimo vokabularu potrebnom za navedene ciljeve, nego osiguravamo i da se možete snaći na svim mjestima koja ćete posjetiti usput.

Intenzitet i dinamika rada također će se odrediti prema Vašim potrebama kako biste učenje jezika mogli što učinkovitije uklopiti u svoj dnevni raspored.

5. POSLOVNI ENGLESKI JEZIK ZA TVRTKE

Poslodavci su odavno prepoznali važnost cjeloživotnog školovanja i usavršavanja zaposlenika u svrhu pružanja što kvalitetnije usluge. Neizostavni dio uspješnog poslovanja podrazumijeva i usavršavanje u komunikacijskim vještinama. Bilo da je riječ o stranim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj ili domaćim tvrtkama koje imaju poslovne partnere ili klijente iz bilo kojeg kutka svijeta, engleski jezik je ključ.

Za poslovne subjekte nudimo posebno skrojene programe koji će odgovarati specifičnim potrebama Vašeg poslovanja. Poduku iz poslovnog engleskog jezika moguće je dogovoriti bilo da je riječ o individualnoj poduci ili o većem broju zaposlenika. U slučaju da imate predznanje iz engleskog jezika, najprije ćemo organizirati klasifikacijski postupak kako bismo organizirali grupe i izradili optimalne programe u skladu s postojećim poznavanjem jezika. Za nastavu ćemo odabrati najbolje udžbenike renomiranih izdavača uz koje ćemo koristiti svoje autorske materijale. Na kraju semestra polaznici pristupaju završnom ispitu te dobivaju certifikat kao potvrdu o poznavanju engleskog jezika u skladu sa Zajedničkim referentnim okvirom za jezike. Tečaj poslovnog engleskog jezika možemo organizirati u Vašim poslovnim prostorima, prostorima Polyglotte Institutea ili u online formatu.

6. PREDNOSTI UČENJA ENGLESKOG JEZIKA U POLYGLOTTEU

  • Stručni tim – na jezično putovanje vodi Vas tim diplomiranih profesora s dugogodišnjim iskustvom u poučavanju stranih jezika. Budući da vjerujemo u cjeloživotno učenje, ni naše školovanje nije završilo dobivanjem diplome, već se i dalje usavršavamo u poslu koji radimo i volimo. Pored stručnih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu naši profesori usavršavaju se u vodećim školama stranih jezika diljem Europe u sklopu programa ERASMUS+.
  • Primijenjeno znanje – važno je podjednako raditi na svim jezičnim vještinama i razvijati ih, no u prvi plan stavljamo konverzaciju i još od početnih stupnjeva Vas uvodimo u jezik tako da ga govorite i praktično koristite.
  • Kultura – kroz tematske radionice, gostujuća predavanja, filmske večeri i putovanja približit ćemo Vam ne samo jezik, već i kulturu tog govornog područja.
  • Učenje za život – trudimo se i u grupnoj nastavi zadovoljiti potrebe svakog učenika i pristupiti Vam individualno te Vam prenijeti upravo ona znanja i vještine koje će Vam biti potrebne.
  • Okruženje – da bismo Vaše učenje i boravak u školi učinili što ugodnijim, naš prostor u centru Zagreba uređen je s posebnom pažnjom pri čemu smo se trudili zaokružiti jednu priču. Ako se ipak najugodnije osjećate u svom domu, Polyglotte Institute još od 2013. godine u ponudi ima online tečajeve stranih jezika, što nas čini vodećima u takvom načinu poučavanja.
  • Jer mi imamo najbolje učenike – Vaši poslovni uspjesi i uspjesi koje ostvarujete na fakultetima u inozemstvu, rezultati na natjecanjima i entuzijazam u učenju stranih jezika naša su najbolja preporuka i postignuće. Jer mi zbilja imamo najbolje učenike 🙂