Talijanski jezik

1) ZAŠTO UČITI TALIJANSKI JEZIK

Ako volite hranu, modu, glazbu i putovanja, onda je talijanski svakako jezik koji morate upisati i naučiti. Svi znaju koliko je melodiozan i koliko lako ulazi u uho. Talijanski je također jezik kulture, jezik koji su govorili najpoznatiji pisci, pjesnici, kipari i slikari kao što su Dante, Petrarca, Leonardo da Vinci, Michelangelo i brojni drugi umjetnici.

Talijanski je romanski jezik koji se razvio iz latinskog jezika. Govori ga oko 62 milijuna ljudi, od kojih većina živi u Italiji. Službeni je jezik i u Vatikanu, San Marinu, švicarskim kantonima, ali i u primorskim dijelovima Hrvatske i Slovenije. Talijanski jezik je peti po redu jezik u svijetu koji se uči u školama uz engleski, njemački, francuski i španjolski.

Poznavanje talijanskog jezika može vam otvoriti i brojne mogućnosti u poslovnom svijetu, ne samo u Italiji, nego i u cijelome svijetu.

Italija je također zemlja koja je poznata po svojoj bogatoj gastromiji pa ćete često naići na ukusne recepte koje ćete moći puno lakše sami pripremiti nakon što naučite talijanski jezik.

Ako volite putovati, Italija je svakako zemlja koju želite posjetiti. Samo poznavajući talijanski jezik, moći ćete u potpunosti uroniti u bogatstvo talijanske kulture i upoznati sve čari koje nudi ova zemlja.

2) TEČAJEVI TALIJANSKOG JEZIKA UŽIVO

Bilo da upisujete početni stupanj talijanskog jezika ili već imate predznanje, potrudit ćemo se pronaći optimalnu grupu za Vas. Nastava talijanskog jezika koncipirana je tako da Vas od prvog sata uvodimo u govor, ali i kulturu talijanskoga govornog područja, sukladno Europskom referentnom okviru za strane jezike (ZEROJ). Za Vas ćemo odabrati najbolje udžbenike svjetskih izdavačkih kuća uz koje koristimo i vlastite autorske materijale. Naravno, nipošto ne valja zanemariti okruženje u kojem zajedno učimo, stoga smo se potrudili stvoriti prostor koji će biti pomalo drukčiji, ali ugodan svima koji u njemu borave. Polyglotte Institute nije samo škola stranih jezika, već i mjesto gdje se susreću divni ljudi i sklapaju divna prijateljstva.

3) TEČAJEVI TALIJANSKOG JEZIKA ONLINE

Polyglotte Institute prva je škola stranih jezika u Hrvatskoj koja je online tečajeve uvela još 2013. godine što nas čini vodećima u online poduci stranih jezika. Naši profesori educirani su za rad na različitim jezičnim platformama kojima će uvesti jednu posve novu dimenziju u odnosu na rad i učenje u klasičnoj nastavi. Online poduka omogućuje Vam učenje talijanskog jezika neovisno o tome gdje se trenutno nalazite. Uz mobilnost, velika prednost online nastave je i ušteda vremena, koje nam je postalo iznimno bitno, s obzirom na brzi tempo modernog društva. Pristup profesora i odnos s učenicima jednak je onom u učionici. Online nastava talijanskog jezika interaktivna je nastava u kojoj aktivno sudjelujete zajedno s ostalim učenicima uz vodstvo svog profesora.

4) INDIVIDUALNA PODUKA TALIJANSKOG JEZIKA

Iako se trudimo svakom polazniku koji pohađa grupni tečaj talijanskog jezika pristupiti individualno i u opći program integrirati materijale koji će odgovarati specifičnim potrebama svakoga, kod individualne poduke plan i program se u cijelosti izrađuju prema potrebama klijenta. Naš stručni tim nastavu će organizirati tako da u što kraćem roku dođete do željenog cilja, bilo da je riječ o uvodu u talijanski jezik jer nemate predznanje, želite usavršiti jezik ili Vam je potreban specifičan poslovni jezik. Intenzitet i dinamika rada također će se odrediti prema Vašim potrebama kako biste učenje jezika mogli što učinkovitije uklopiti u svoj dnevni raspored.

5) TALIJANSKI JEZIK ZA TVRTKE

Poslodavci su odavno prepoznali važnost cjeloživotnog školovanja i usavršavanja zaposlenika u svrhu pružanja što kvalitetnije usluge. Neizostavni dio uspješnog poslovanja podrazumijeva i usavršavanje u komunikacijskim vještinama. Bilo da je riječ o stranim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj ili domaćim tvrtkama koje imaju poslovne partnere ili klijente u zemljama talijanskog govornog područja, rad na poslovnom talijanskom jeziku postao je standard.

Za poslovne subjekte nudimo posebno skrojene programe koji će odgovarati specifičnim potrebama Vašeg poslovanja. Poduku iz poslovnog talijanskog jezika moguće je dogovoriti, bilo da je riječ o individualnoj poduci ili o većem broju zaposlenika. U slučaju da interesenti već imaju predznanje iz talijanskog jezika, najprije ćemo organizirati klasifikacijski postupak kako bismo organizirali grupe i izradili optimalne programe u skladu s postojećim poznavanjem jezika. Za nastavu ćemo odabrati najbolje udžbenike renomiranih izdavača uz koje ćemo koristiti svoje autorske materijale. Na kraju semestra polaznici pristupaju završnom ispitu i dobivaju certifikat kao potvrdu o poznavanju talijanskog jezika u skladu sa Zajedničkim referentnim okvirom za jezike. Tečaj poslovnog talijanskog jezika možemo organizirati u Vašim poslovnim prostorima, prostorima Polyglotte Institutea ili u online formatu.

6) PREDNOSTI UČENJA TALIJANSKOG JEZIKA U POLYGLOTTE INSTITUTEU

Stručni tim – na jezično putovanje vodi Vas tim diplomiranih profesora s dugogodišnjim iskustvom u poučavanju stranih jezika. Budući da vjerujemo u cjeloživotno učenje, ni naše školovanje nije završilo dobivanjem diplome, već se i dalje usavršavamo u poslu koji radimo i volimo. Pored stručnih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu naši profesori usavršavaju se u vodećim školama stranih jezika diljem Europe u sklopu programa ERASMUS+.

Primijenjeno znanje – važno je podjednako raditi na svim jezičnim vještinama i razvijati ih, no u prvi plan stavljamo konverzaciju i još od početnih stupnjeva Vas uvodimo u jezik tako da ga govorite i praktično koristite.

Kultura – kroz tematske radionice, gostujuća predavanja, filmske večeri i putovanja približit ćemo Vam ne samo jezik, već i kulturu tog govornog područja

Učenje za život – trudimo se i u grupnoj nastavi zadovoljiti potrebe svakog učenika i pristupiti Vam individualno te Vam prenijeti upravo ona znanja i vještine koje će Vam biti potrebne.

Okruženje – da bismo Vaše učenje i boravak u školi učinili što ugodnijim, naš prostor u centru Zagreba uređen je s posebnom pažnjom, pri čemu smo se trudili zaokružiti jednu priču. Ako se ipak najugodnije osjećate u svom domu, Polyglotte Institute još od 2013. godine u ponudi ima online tečajeve stranih jezika, što nas čini vodećima u takvom načinu poučavanja.

Jer mi imamo najbolje učenike – Vaši poslovni uspjesi i uspjesi koje ostvarujete na fakultetima u inozemstvu, rezultati na natjecanjima i entuzijazam u učenju stranih jezika naša su najbolja preporuka i postignuće. Jer mi zbilja imamo najbolje učenike. J