Ruski jezik

1. ZAŠTO UČITI RUSKI JEZIK

Rusija – najveća zemlja na svijetu, književnost, votka, ako već navaljujete, svjetsko srebro u nogometu… Zaista trebate još razloga zašto učiti ruski?

Ako je zaista tako, ne možemo vas baš ni kriviti, jer, ako smo ijedan jezik zasuli stereotipima, onda je to ruski. „Samo govori hrvatski sa smiješnim, karikirnim naglaskom“, „ionako su svi pijani, pa ti jezik zapravo ničemu ne služi“, „ma sve su ti riječi iste kao kod nas“ samo su neke od suludih i potpuno pogrešnih predodžbi koje kolaju oko nas. Svatko tko je ikad imao priliku čuti izvornog govornika ruskog jezika sigurno nije ostao imun na neopisivu melodioznost tog najrasprostranjenijeg slavenkog jezika. A tek kad čuje Bulata Okudžavu uz gitaru. Ma, milina.

Usto, ne zaboravimo da učenje ruskog uključuje savladavanje novog pisma – ćirilice, a, vjerujte, nema većeg zadovoljstva od gledanja izbezumljenih lica onih koji na papiru vide samo črčkarije koje vi umijete pročitati. Juhuuuu!

I, recimo još ovo. Riječi u ruskom jeziku je nemoguće prebrojiti jer ih je moguće međusobno spajati i slagati. Trenutno ih je prebrojeno oko 500.000, s izglednom tendencijom rasta. Dakle, kad jednom shvatite princip ruskog jezika, sposobni ste čak stvarati svoje riječi. Koji jezik to može? Da vas čujemo.

2. TEČAJEVI RUSKOG JEZIKA UŽIVO

Učiti jezik uživo, pogotovo u grupi, polazniku ne donosi samo nova znanja, nego i pridonosi njegovom društvenom životu, podiže njegovu razinu serotonina, a ako mu prilike omogućuju da do škole dođe pješice, malo mu istopi kalorije i možda uštedi posjete teretani. Pa sad vi razmislite.

Šalu na stranu, učiti uživo ima svoje benefite: čisti zvuk, gestikulacija, nema smetnji s vezom, … A i mnogi su u ovo korona vrijeme bili primorani raditi on-line, pa su vidjeli kako je teško u svom životnom prostoru odijeliti onaj dio koji će biti posvećen samo poslu. Laički rečeno, kod većine nema prekidača „sad sam doma“ / „sad sam na poslu“, a sve vrijeme sjedim na istoj stolici. Zato odlazak na tečaj jezika u školu može postati vaša nova post-ljetna ili post-korona navika kojom ćete sami sebe nagraditi što ste sve ovo preživjeli.

3. TEČAJEVI RUSKOG JEZIKA ONLINE

E, a ako se pak niste prepoznali u gornjem odlomku, onda spadate ovamo. Nema vremenskog kalkuliranja, traženja parkinga, praćenja vremenske prognoze. Samo treba imati dobru internetsku vezu, a tko to danas nema, htio-ne htio. On-line nastava je budućnost, a priprema nastavnih materijala za virtualne platforme u našoj je školi od njenog osnutka osnova poslovanja. Iznendit ćete se kad vidite kako ruski materijali izgledaju u on-line svijetu. I nama dođe učiti ga ispočetka. 😀

4. INDIVIDUALNA PODUKA RUSKOG JEZIKA

Učenje 1 na 1 opet ima pregršt svojih predosti. Osim što je tečaj krojen potpuno po tvojoj mjeri, tvojoj trenutnoj jezičnoj razini i onoj koju želiš postići, u obzir se uzima i svrha zbog koje učiš jezik (zbog posla, putovanja, upisa na studij ili iz čiste ljubavi). Također, ti si krojač nastavnih tema. Pa, ako, recimo, učiš ruski zbog odlaska na Olimpijske igre ili Svjetsko nogometno prvenstvo, ne samo da bi te naučili vokabularu potrebnom za snalaženje na stadionu, nego i u hotelu, zračnoj luci, restoranu i svim mjestima za koje znamo da su neizbježna u tvom itineraru, a ti si ih u navijačkom sljepilu previdio. Uostalom, ovako možeš u podne i ponoć po stoti put prekinuti nastavu dok ti nešto nije apsolutno jasno.

5. POSLOVNI RUSKI JEZIK ZA TVRTKE

I vrapci na grani znaju ne samo da su Rusi zaista uzorni u gospodarstvu i energetici, nego i da mnoge hrvatske tvrtke posluju u Rusiji ili s Rusima. a, budući da Rusi nisu na „ti“ sa stranim jezicima, vladati njihovim jezikom može donijeti samo željene ugovore.

U skladu s vašim potrebama, sektorom poslovanja i mogućnostima pohađanja nastave, krojimo za vas tečaj koji će vas lansirati u orbitu ruskog tržišta. Ostalo je na vama.

6. PREDNOSTI UČENJA RUSKOG JEZIKA U POLYGLOTTEU

Kad se danas sjetite svojih najdražih profesora, zapitate li se ikad zašto su vam baš oni bili najdraži? Jer su znali svoju materiju? Bili su dragi i mili? Ili pak strogi, ali pravedni? Zanimljivo su predavali? Nasmijavali su vas? Na kraju krajeva, naučili su vas? E, pa sve navedeno u svom krvotoku nosi Polyglotte Institute profesor. Školovali smo se da bismo sve ljepote ruskog i ostalih divnih jezika što bolje prenijeli od vaših ušiju preko vaših ustiju do vaših duša, a u tome se svakodveno usavršavamo i za to živimo. Izazivamo vas da nas iskušate.