Turski jezik

1. ZAŠTO UČITI TURSKI JEZIK

Zahvaljujući velikom broju turskih serija koje možete gledati svakodnevno na ekranima možda ste, kao i mi, došli do zaključka da je turski prekrasan jezik koji bi bilo dobro naučiti. Da ne bi ispalo kako gledamo samo ljepotu, spomenimo i činjenicu da turskim jezikom govori više od 70 milijuna ljudi. Pripada grupi turskih jezika, a dijeli i puno sličnosti s azerbejdžanskim i turkmenistanskim jezikom, tako da se i ondje možete snaći s turskim odvede li vas put u, primjerice, Baku. Još jedan nevjerojatan bonus je što se uopće ne morate brinuti oko izgovora, vrlo lako ga je savladati i šanse da se zeznete kao u, primjerice, engleskom su minimalne. Turska je točka susreta dvaju kontinenata i prebogata je uzbudljivom poviješću i raznim tradicijama u kojima možete u potpunosti uživati savladate li jezik. Naposljetku, spomenimo i činjenicu da je Turska važan geopolitički i poslovni igrač pa vas znanje turskog jezika može dovesti daleko planirate li imati uspješnu poslovnu karijeru.

2. TEČAJEVI TURSKOG JEZIKA UŽIVO 

Bilo da upisujete početni stupanj turskog jezika ili već imate predznanje, potrudit ćemo se pronaći optimalnu grupu za Vas. Nastava turskog jezika osmišljena je tako da Vas od prvog sata uvodimo u govor, ali i kulturu Turaka. Za Vas ćemo odabrati najbolje udžbenike svjetskih izdavačkih kuća uz koje koristimo i vlastite autorske materijale. Naravno, nipošto ne valja zanemariti okruženje u kojem zajedno učimo, stoga smo se potrudili stvoriti prostor koji će biti pomalo drukčiji, ali ugodan svima koji u njemu borave. Polyglotte Institute nije samo škola stranih jezika, već i mjesto gdje se susreću divni ljudi i sklapaju divna prijateljstva.

3. TEČAJEVI TURSKOG JEZIKA ONLINE

Polyglotte Institute prva je škola stranih jezika u Hrvatskoj koja je online tečajeve uvela još 2013. godine, što nas čini vodećima u online poduci stranih jezika. Naši profesori educirani su za rad na različitim jezičnim platformama kojima će uvesti jednu posve novu dimenziju u odnosu na rad i učenje u klasičnoj nastavi. Online poduka omogućuje Vam učenje neovisno o tome gdje se trenutno nalazite. Osim toga, velika prednost online nastave je i ušteda vremena, koje nam je postalo iznimno bitno, s obzirom na brzi tempo kojim živimo. Pristup profesora i odnos s učenicima jednak je onom u učionici. Online nastava turskog jezika interaktivna je nastava u kojoj aktivno sudjelujete zajedno s ostalim učenicima uz vodstvo svog profesora.

4. INDIVIDUALNA PODUKA TURSKOG JEZIKA 

Iako se trudimo svakom polazniku koji pohađa grupni tečaj turskog jezika pristupiti individualno i u opći program integrirati materijale koji će odgovarati specifičnim potrebama svakoga, kod individualne poduke plan i program se u cijelosti izrađuju prema Vašim potrebama. Naš stručni tim nastavu će organizirati tako da u što kraćem roku dođete do željenog cilja, bilo da je riječ o uvodu u turski jezik jer nemate predznanje, želite usavršiti jezik ili Vam je potreban specifičan poslovni jezik. Intenzitet i dinamika rada također će se odrediti prema Vašim potrebama kako biste učenje jezika mogli što učinkovitije uklopiti u svoj dnevni raspored.

5. TURSKI JEZIK ZA TVRTKE

Poslodavci su odavno prepoznali važnost cjeloživotnog školovanja i usavršavanja zaposlenika u svrhu pružanja što kvalitetnije usluge. Neizostavni dio uspješnog poslovanja podrazumijeva i usavršavanje u komunikacijskim vještinama. Bilo da je riječ o stranim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj ili domaćim tvrtkama koje imaju poslovne partnere ili klijente u Turskoj, rad na poslovnom turskom jeziku biti će dodatna prednost.

Za poslovne subjekte nudimo posebno skrojene programe koji će odgovarati specifičnim potrebama Vašeg poslovanja. Poduku iz poslovnog turskog jezika moguće je dogovoriti, bilo da je riječ o individualnoj poduci ili o većem broju zaposlenika. U slučaju da već imate predznanje iz turskog jezika, najprije ćemo organizirati klasifikacijski postupak kako bismo organizirali grupe i izradili optimalne programe u skladu s postojećim poznavanjem jezika. Za nastavu ćemo odabrati najbolje udžbenike renomiranih izdavača uz koje ćemo koristiti svoje autorske materijale. Na kraju semestra polaznici pristupaju završnom ispitu i dobivaju certifikat kao potvrdu o poznavanju turskog jezika u skladu sa Zajedničkim referentnim okvirom za jezike. Tečaj poslovnog turskog jezika možemo organizirati u Vašim poslovnim prostorima, prostorima Polyglotte Institutea ili u online formatu.

6. PREDNOSTI UČENJA TURSKOG JEZIKA U POLYGLOTTE INSTITUTEU 

Stručni tim – na jezično putovanje vodi Vas tim diplomiranih profesora s dugogodišnjim iskustvom u poučavanju stranih jezika. Budući da vjerujemo u cjeloživotno učenje, ni naše školovanje nije završilo dobivanjem diplome, već se i dalje usavršavamo u poslu koji radimo i volimo. Pored stručnih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu naši profesori usavršavaju se u vodećim školama stranih jezika diljem Europe u sklopu programa ERASMUS+.

Primijenjeno znanje – važno je podjednako raditi na svim jezičnim vještinama i razvijati ih, no u prvi plan stavljamo konverzaciju i još od početnih stupnjeva Vas uvodimo u jezik tako da ga govorite i praktično koristite.

Kultura – kroz tematske radionice, gostujuća predavanja, filmske večeri i putovanja približit ćemo Vam ne samo jezik, već i kulturu turskog govornog područja

Učenje za život – trudimo se i u grupnoj nastavi zadovoljiti potrebe svakog učenika i pristupiti Vam individualno te Vam prenijeti upravo ona znanja i vještine koje će Vam biti potrebne.

Okruženje – da bismo Vaše učenje i boravak u školi učinili što ugodnijim, naš prostor u centru Zagreba uređen je s posebnom pažnjom, pri čemu smo se trudili zaokružiti jednu priču. Ako se ipak najugodnije osjećate u svom domu, Polyglotte Institute još od 2013. godine u ponudi ima online tečajeve stranih jezika, što nas čini vodećima u takvom načinu poučavanja.

Jer mi imamo najbolje učenike – Vaši poslovni uspjesi i uspjesi koje ostvarujete na fakultetima u inozemstvu, rezultati na natjecanjima i entuzijazam u učenju stranih jezika naša su najbolja preporuka i postignuće. Jer mi zbilja imamo najbolje učenike.