Hrvatski jezik

1. ZAŠTO UČITI HRVATSKI JEZIK

Očito je da su ciljana skupina za navedeno pitanje – stranci. Iako bi baš bilo genijalno i, nadasve, originalno, da i sami jednom odemo na tečaj napredne razine hrvatskog. Sudeći samo po sloganima nekih reklamnih kampanja ili novinskim napisima, navedeno nam ne bi bilo naodmet. 🙂

Ali kako strance uvjeriti u korist od učenja hrvatskog?

Za početak, napomenimo kako se ovaj biser ili, bolje rečeno, smaragd Jadrana ove ljetne sezone zelenio dok su druge razvikanije mondene turističke destinacije bile nešto „osunčanijeg“ tena. Dakle, razloga za dolazak u Hrvatsku ne nedostaje. Međutim, činjenica da je prosječni Hrvat sposoban sporazumjeti se na barem 3 svjetska jezika (sigurno ste barem jednom svjedočili nasrtajima starijih gospođa na autobusnim kolodvorima na strane putnike koje ih odmah po izlasku iz autobusa izrešetaju ponudom svog smještaja – toliko o cjeloživotnom učenju i isplativosti istog J) istovremeno je svojevrsna antipropaganda za učenje hrvatskog. ali svakako je pohvala nama Hrvatima. Kapa dolje.

Dakle, zaključili smo da za dolazak na ljetovanje u Hrvatsku ne trebate znati naš jezik, ali zato postoji mnogo drugih razloga.

Treba li podsjetiti da Rimac automobili u narednoj godini planiraju udvostručiti kadrove? U već spomenutom turizmu, ali i građevini uvijek je bilo mjesta za strane stručnjake, a ne smijemo zaboraviti i na jednostavni faktor – ljubav. Sudeći po broju stranih mladenki/mladoženja, čini se da su Hrvati fatalna „sorta“, a ljubav je uvijek bila najjači razlog za želju za ovladavanjem našim prekrasnim, ali nimalo lakim jezikom.

Eto, mi smo utvrdili zašto biste trebali učiti hrvatski jezik, a ako ste nas vi u tome u potpunosti razumjeli, onda se bez testiranja možete prijaviti za napredni stupanj. Ostali, čitajte dalje.

2. TEČAJEVI HRVATSKOG JEZIKA UŽIVO

Učiti jezik uživo, pogotovo u grupi, polazniku ne donosi samo nova znanja, nego i pridonosi njegovom društvenom životu, podiže njegovu razinu serotonina, a ako mu prilike omogućuju da do škole dođe pješice, malo mu istopi kalorije i možda uštedi posjete teretani. Pa sad vi razmislite.

Šalu na stranu, učiti uživo ima svoje benefite: čisti zvuk, gestikulacija, nema smetnji s vezom, … A i mnogi su u ovo korona vrijeme bili primorani raditi on-line, pa su vidjeli kako je teško u svom životnom prostoru odijeliti onaj dio koji će biti posvećen samo poslu. Laički rečeno, kod većine nema prekidača „sad sam doma“ / „sad sam na poslu“, a sve vrijeme sjedim na istoj stolici. Zato odlazak na tečaj jezika u školu može postati vaša nova post-ljetna ili post-korona navika kojom ćete sami sebe nagraditi što ste sve ovo preživjeli.

3. TEČAJEVI HRVATSKOG JEZIKA ONLINE

E, a ako se pak niste prepoznali u gornjem odlomku, onda spadate ovamo. Nema vremenskog kalkuliranja, traženja parkinga, praćenja vremenske prognoze. Samo treba imati dobru internetsku vezu, a tko to danas nema, htio-ne htio. On-line nastava je budućnost, a priprema nastavnih materijala za virtualne platforme u našoj je školi od njenog osnutka osnova poslovanja. Iznendit ćete se kad vidite kako hrvatski materijali izgledaju u on-line svijetu. I nama dođe učiti ga ispočetka. 😀

4. INDIVIDUALNA PODUKA HRVATSKOG JEZIKA

Iako se trudimo svakom polazniku koji pohađa grupni tečaj hrvatskog jezika pristupiti individualno i u opći program integrirati materijale koji će odgovarati specifičnim potrebama svakoga, kod individualne poduke plan i program se u cijelosti izrađuju prema potrebama klijenta. Naš stručni tim će nastavu organizirati tako da u što kraćem roku dođete do željenog cilja bilo da je riječ o uvodu u hrvatski jezik jer nemate predznanje, želite usavršiti jezik ili Vam je potreban specifičan poslovni jezik. Intenzitet i dinamika rada također će se odrediti prema Vašim potrebama kako biste učenje jezika mogli što učinkovitije uklopiti u svoj dnevni raspored.

5. POSLOVNI HRVATSKI JEZIK ZA TVRTKE

Poznato je da su Hrvati sami sebi najgori kritičari, stoga se svi uvijek zabezeknu na samu pomisao poslovanja stranih kompanija na našem tlu. U smislu: „ajde neka jedan strani IT-jevac dođe raditi u RH, ali cijela firma?“ E, pa, vjerujte, ima mnogo stranih tvrtki koje su svoj poznati i dobro upućeni kadar poslale u RH, stoga su Polyglotteovi programi učenja hrvatskog za tvrtke savršeno krojene za njihove želje i potrebe.

Za poslovne subjekte nudimo posebno skrojene programe koji će odgovarati specifičnim potrebama Vašeg poslovanja. Poduku iz poslovnog hrvatskog jezika moguće je dogovoriti bilo da je riječ o individualnoj poduci ili o većem broju zaposlenika. U slučaju da interesenti već imaju predznanje iz hrvatskog jezika, najprije ćemo organizirati klasifikacijski postupak kako bismo organizirali grupe i izradili optimalne programe u skladu s postojećim poznavanjem jezika. Za nastavu ćemo odabrati najbolje udžbenike renomiranih izdavača uz koje ćemo koristiti svoje autorske materijale. Na kraju semestra polaznici pristupaju završnom ispitu te dobivaju certifikat kao potvrdu o poznavanju hrvatskog jezika u skladu sa Zajedničkim referentnim okvirom za jezike. Tečaj poslovnog hrvatskog jezika možemo organizirati u Vašim poslovnim prostorima, prostorima Polyglotte Institutea ili u online formatu.

6. PREDNOSTI UČENJA HRVATSKOG JEZIKA U POLYGLOTTEU

  • stručni tim – na jezično putovanje vodi Vas tim diplomiranih profesora s dugogodišnjim iskustvom u poučavanju stranih jezika. Budući da vjerujemo u cjeloživotno učenje, ni naše školovanje nije završilo dobivanjem diplome, već se i dalje usavršavamo u poslu koji radimo i volimo. Pored stručnih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu naši profesori usavršavaju se u vodećim školama stranih jezika diljem Europe u sklopu programa ERASMUS+.
  • primijenjeno znanje – važno je podjednako raditi na svim jezičnim vještinama i razvijati ih, no u prvi plan stavljamo konverzaciju i još od početnih stupnjeva Vas uvodimo u jezik tako da ga govorite i praktično koristite.
  • kultura – kroz tematske radionice, gostujuća predavanja, filmske večeri i putovanja približit ćemo Vam ne samo jezik, već i kulturu tog govornog područja.
  • učenje za život – trudimo se i u grupnoj nastavi zadovoljiti potrebe svakog učenika i pristupiti Vam individualno te Vam prenijeti upravo ona znanja i vještine koje će Vam biti potrebne.
  • okruženje – da bismo Vaše učenje i boravak u školi učinili što ugodnijim, naš prostor u centru Zagreba uređen je s posebnom pažnjom pri čemu smo se trudili zaokružiti jednu priču. Ako se ipak najugodnije osjećate u svom domu, Polyglotte Institute još od 2013. godine u ponudi ima online tečajeve stranih jezika što nas čini vodećima u takvom načinu poučavanja.
  • jer mi imamo najbolje učenike – Vaši poslovni uspjesi, uspjesi koje ostvarujete na fakultetima u inozemstvu, rezultati na natjecanjima, entuzijazam u učenju stranih jezika ili pak lakši i lagodniji život u Hrvatskoj za strance naša su najbolja preporuka i postignuće. Jer mi zbilja imamo najbolje učenike. 🙂